5 fantastiska outfitidéer för hösten

5 fantastiska outfitidéer för hösten
5 fantastiska stilar för hösten 2023

Det närmar sig...


Hösten kommer och höstens mode också; det är därför dags att hitta höstgarderoben och se vad den här säsongen har att erbjuda. Du kommer även att kunna hitta de stora trenderna och färgerna som kommer att dominera i höst i vårt blogginlägg om höstens mode, men här visar vi dig några exempel på hur höstmodet skulle kunna se ut i fem fantastiska outfits som kan inspirera dig till hur din garderob skulle kunna bli.


1. Stickad klänning med tjocka stövlar


Man kan knappast tänka på höst och vinter utan att också tänka på stickat och självklart kommer stickat även vara en trend i år. Vi ser typiskt stickat i olika tröjor, men vi får inte glömma de vackra och bekväma stickade klänningarna som står som ett extra feminint alternativ till tröjan. Du kan lägga till extra elegans till din look genom att välja en stickad klänning, samtidigt som du fortfarande bär en extremt bekväm outfit.

För att det inte ska bli för 'snyggt' kan du lägga till ett par chunky boots, ev. med högt skaft, så att du lägger lite kant till finessen i en stickad klänning. Chunky boots har varit en trend de senaste höstarna och allt verkar fortsätta, och vi kan förstå varför. I kombination med till exempel en stickad klänning ser vi den perfekta kombinationen av det råa och det fina på ett sätt som bara spelar.

2. Kostym med överdimensionerad kavaj


Något riktigt stort i höst blir kostymer i alla former, färger och utföranden för kvinnor, så du kanske vill titta på att damma av kostymbyxorna och kavajen, för ett sådant set kommer du inte att klara dig utan hösten 2023. Den kan även stylas på många sätt beroende på vad du föredrar att bära med den; vad det än är en skjorta eller en söt topp att sätta ihop kostymen med så brukar det funka som en smäck. Argumenten är många och därför MÅSTE vi bara lägga till kostymen på höstens lista över outfitidéer, men låt oss också vara helt ärliga: Du känner dig som en mäktig kvinna när du slänger på dig kostymen.

Så hur ska kostymen se ut? Hmmm, det finns inget svar på det, för som sagt kommer kostymerna i alla former, färger och utföranden, så det spelar ingen roll om kostymen är svart eller beige, enfärgad eller randig, variationerna kan vara många. En av varianterna vi älskar är dock kostymer med en oversized kavaj. Den har samma kraftfulla uttryck som den vanliga kostymen och är lika elegant, om än med en mer avslappnad känsla, tar bort lite av den formalitet som är förknippad med kostymen. Det betyder också att du kommer att kunna bära outfiten i de flesta sammanhang; på jobbet, på stan, på middag med flickvänner och många, många fler situationer.

3. Matchande set


En trend som återuppstår i höst är att matcha topp- och bottenset, men vänta med att återupptäcka mamma och pappas campingvanor eftersom de har haft sin storhetstid och de kommer inte tillbaka. Nej, vi pratar kostymer, jeansbyxor och toppar igen, så att du säkert kan matcha dina favoritjeans med din favoritjeansjacka. Vi pratar matchande färger, matchande tyger, matchande mönster – ALLT som matchar! Därför kommer en av våra fem outfitidéer också att kräva att du skaffar dig ett set där topp och botten matchar punkten.

4. Jeans med vidd och livstycke


Ännu en av de stora som finns i höst: jeans! Denim kommer i allmänhet att finnas i höst, och av samma anledning kommer du inte att klara dig igenom den här säsongen utan rätt par jeans. Med 90-talet som en stor inspiration för de allmänna modetrenderna just nu är det såklart också en självklarhet att jeans med vida ben gör comeback på modescenen. Du kan därför vara glad att du inte behöver bli helt svettig och nära en blodpropp för att klämma in i dina skinny jeans, för vidden säkerställer inte bara en sagolik look, den gör också något för din komfort. Det är också därför vi har tagit med dem som en av de stora outfitidéerna, för den här säsongen handlar om komfort med stil, vilket inte tummas på här.

En annan bra sak med jeansens comeback är deras förmåga att matcha de flesta toppar. Oavsett om det är en söt blus, en snygg skjorta eller en snygg topp så går det mesta till ett par jeans och kan därför stylas för att passa nästan alla tillfällen, vilket gör det enkelt att anpassa till din personliga stil.

För att skapa en mer rå look kan du även överväga att kombinera dina jeans med ett par chunky boots.

5. Stickad tröja med byxor


Vi har sparat vår stora hösttrend till sist, och det kan inte sägas tillräckligt ofta eller högt: STIKNING ÄR IN! Det har varit ett återkommande tema höst efter höst, och det har såklart kommit tillbaka i år som den stora modetrenden. Stickat mode har blivit lite mer experimentellt den här säsongen, så du kan enkelt hitta stickat med vilda mönster om det är din stil, men en sticka i neutrala färger kommer såklart också alltid att gå bra. Återigen kan du även ta en titt på vårt blogginlägg om höstens mode för att hålla dig uppdaterad om vilka färger som kommer att dominera i höst och välja en stickning som följer dessa färger.

Så vad kan man styla en så bra stickad tröja med? För det mesta. Oavsett om du går med ett par lediga jeans eller ett par mer formella dressbyxor kommer detta att kunna matchas med din stickade tröja, så det viktigaste är att gå med det du själv känner dig bekväm i och vad du finner lämpligt för tillfället.


Vi hoppas att du tyckte att det här blogginlägget var inspirerande och att du har en tydligare uppfattning om hur du ska klä dig moderiktigt i höst.

Kram,
Tjejerna från Astrid Frank