Cosy Winter

Stickade tröjor
En trevlig vinter

Här kommer det roliga!


Hösten börjar sakta visa sitt ansikte och det betyder också att vintern inte är lång, men det finns en sak som de två årstiderna har gemensamt: Man måste bara ha kul! Det måste finnas inomhusmys med varm kakao (kanske till och med med lite vispgrädde), gärna lite trevligt sällskap och så klart den lilla sköna och mysiga garderoben. Just nu är modets upplägg att dina kläder ska vara hållbara, moderiktiga men också sköna att ha på sig och därför vill vi ge dig några idéer om hur du kan bli välklädd genom vintern.

Stickade tröjor


Vi har sagt det gång på gång, men vi säger det igen: stickat är helt enkelt det bästa du kan göra när det kommer till de kallare årstiderna som vintern! Den är bekväm, mysig och håller värmen utmärkt.
Som du kan läsa mer om i vårt blogginlägg om The striped knit är den randiga stickade tröjan ett modeplagg som aldrig misslyckas, och det är naturligtvis även på modet denna gång. Med en randig stickning blir du varm, bekväm, moderiktig och modern – allt på en gång. Det finns dock fler trender än ränder som du kan vara medveten om – för det första är vi inne i en period där färgerna måste vara i full kraft, och det gäller även stickning, så du kan med fördel välja en stickning i en mer experimentell Färg. Generellt sett finns det mycket kreativitet i stickning för tillfället, vilket uttrycks genom olika mönster, garntyper och experimentella detaljer, så om du har haft en lust att bli tokig med stickuttrycket är det nu dags att göra det - om bara den stickade tröjan, stickade klänningen, stickade västen eller koftan är så kan du välja ett så vilt stickat föremål att trivas i som du vill.


Uppmärksamhet på material


För att hålla oss i samma bollplank är material generellt sett något som är värt att uppmärksamma när det kommer till att skapa en mysig, bekväm garderob. Vanligtvis kommer ett val av mjuka material att hjälpa enormt för att skapa mysighet i outfiten. I modebilden syns lite olika förslag på hur detta kan förverkligas, men de direkt största förslagen är förstås garn, men även plyschmaterial som rulam eller andra mjuka material som velour. Dessa material kan både användas i förhållande till vanliga, mjuka kläder, men tänk även på det i förhållande till jackor, där du till exempel kan välja en jacka i rulam, eller i accessoarer som en velourväska eller skor.


Mer är mer


Normalt är det populärt att säga att less is more, men på vintern finns det vissa områden där mer verkligen är mer, och det är i förhållande till de överdimensionerade. Generellt skapar det lite mys i en outfit när det finns överdimensionerade – en oversized tröja kan vara lite bekvämare att ha på sig än en åtsittande, och det är det vi måste träna på! Det finns även trender som bär trycket av överdimensionering i vinter, till exempel kan man se att stora halsdukar (snarare än halsdukar i mer vanlig storlek) inte bara är mysiga och snygga, utan också trendiga! Vi ser det även i samband med byxor, där jeans såväl som byxor ska ha en viss vidd, vilket såklart också bidrar till bättre komfort.

Vid i byxorna


Det retades lite ovan, men vi har turen att det finns en bekväm trend den här säsongen. Vi ser att byxorna måste ha vidd i benen, vilket gör att vackra klänningsbyxor, jeans med utsvängning och byxor är något som är en stor hit för tillfället, eftersom utseendet måste vara lite "medvetet slarvigt, men inte slarvigt" .
Vi minns alla hur det var för 10-20 år sedan, när vi var tvungna att gömma oss i de tightaste jeansen som passade som om de hade målats på, och något eller annat kunde definitivt göra det, men de var inte mysiga - så den här trenden kan bara något helt annat jämfört med att det måste vara lite mysigt att dra på sig byxorna. För så fort byxorna inte sitter riktigt tätt är de bara ett snäpp skönare att ha på sig.
Inte trendigt, men supercoolt!


Om vi ​​ska prata mys och komfort på vintern så finns det ett plagg som kanske inte ser speciellt moderiktigt ut, men som ändå måste nämnas eftersom det är det ultimata inom myskläder; vi pratar naturligtvis om de vackra träningsbyxorna vi alla äger - vare sig vi vill erkänna det eller inte. Joggingbyxor, som de också kallas, är ironiskt nog skapade för sportbruk, och du kan också smart använda dem för en löprunda, men de flesta av oss känner dem säkert som våra underbara mysbyxor, som på grund av sin typiska bomullssammansättning håller värmen riktigt bra och så är lysande för vintern.

Huvor och svettningar


Våra träningsbyxor har goda vänner i förhållande till den supermysiga outfiten och en skön underdel måste ha en bra partner i form av en skön topp. Här får man nästan skrika "hoodies" och "sweatshirts" som helhet, för en ganska bekväm (kanske till och med överdimensionerad) hoodie är guld värd under de svala mysmånaderna, och med sin lurviga avigsida är tröjan på listan. Huvtröjor finns naturligtvis i många varianter och det gör även sweatshirten, varför de fortfarande kan vara ganska moderiktiga att titta på, samtidigt som de bidrar med mysighet och värme till dig.
Just tröjan har blivit mer erkänd i modevärlden efter att Corona rasade, och folk vände sig mer mot mysiga kläder, och tröjan är säkert också mysig, vilket bland annat beror på den fria rörligheten och den lösa passformen. Ja då, vad mer behöver du under de kalla vintermånaderna?
Du kan läsa mer om sweatshirts i vårt blogginlägg om Bekväma sweatshirts.

Mysigt från insidan till utsidan


Fram till nu har fokus legat på hur du skulle kunna bära bekväma toppar och underdelar för inomhuskomfort, men du behöver också känna dig bekväm i dina utomhuskläder. Därför måste du också fundera på vilken jacka eller kappa som kan göra vintersäsongen så trevlig som möjligt att gå igenom. Populära för tillfället är jackor och kappor i rulam, som också måste sägas vara ganska behagliga att umgås med, men även de härligt varma och superbekväma quiltjackorna är trendiga och tjockleken de ofta bidrar med ger också en mysig känsla. I allmänhet kommer stora, varma kappor att vara bra alternativ för att skapa en behaglig känsla av mysighet.

Kram,
Tjejerna från Astrid Frank