Den stora bröllopsguiden

Den stora bröllopsguiden
Vad tar man på sig som gäst?

Den stora bröllopsguiden

Bröllopssäsongen närmar sig, och om du är inbjuden till ett bröllop är det viktigt att hitta den perfekta outfiten för tillfället. Men innan du börjar shoppa finns det några saker att tänka på. Här är några av de viktigaste sakerna att tänka på när du väljer din bröllopsoutfit:


Vad ska man inte ha på sig till bröllop?

Även om det kan vara frestande att ha på sig din favoritoutfit när du går till ett bröllop, finns det några saker du absolut inte ska göra. Till exempel bör du undvika vita klänningar och kläder som är för utmanande eller avslöjande. Ditt fokus bör vara på bruden och inte på dig själv.

Kolla alltid inbjudan till bröllopet du är inbjuden till, där finns dresskoden för dagen.

En dresscode kan hjälpa dig att bestämma vilken outfit som passar bäst till tillfället. Det kan vara allt från formellt till smart casual. Se till att undersöka dresskoden innan du börjar shoppa, så att du kan välja rätt outfit.


Vad ska man ha på sig till ett sommarbröllop?

När det gäller sommarbröllop är det viktigt att välja lätt och luftigt kläder som passar vädret. Du kan överväga en blommig klänning eller en lätt kostym. Om dresskoden är mer avslappnad kan du välja en vacker sommarklänning och ett par platta sandaler eller wedges.

Gallaklänningar till bröllop? JA!

Även om de flesta bröllop inte kräver en galaklänning kan det vara en bra idé att ha en till hands om du är inbjuden till en formell bröllopsfest. En vacker, elegant galaklänning kan vara perfekt för en kvällsbröllopsfest.


Vad är formellt klädsel, och finns det skillnad i klädkoden före och efter kl. 18?

Formell klädsel krävs ofta vid formella bröllop. Det kan inkludera en klänning eller kostym och högklackade skor för kvinnor och en smoking eller kostym för män. Ibland kan dresskoden ändras efter kl. 18, då kan det bli mer formellt. Det är viktigt att undersöka inbjudan eller prata med värdarna för att avgöra om det finns några specifika klädkrav för kvällen.


Vilka färger har man på sig till ett bröllop?

När det gäller färger till ett bröllop finns det vissa regler att följa. Som tidigare nämnt är det självklart att undvika vitt eftersom den färgen är reserverad för bruden. Svart anses också ofta vara olämpligt för ett bröllop, men det kan vara acceptabelt om det är till en mer formell bröllopsfest.

Annars kan du välja pastellfärger eller ljusa färger som rosa, blå eller lila för en vår- eller sommarbröllop. Om du gillar mer dramatiska färger kan du välja en djupare färg som bordeaux eller mörkgrön för ett höst- eller vinterbröllop.


Visste du att brudens mammas skor har en betydelse?

Enligt gammal tradition ska brudens mamma bära blå skor på bröllopet, eftersom blått symboliserar kärlek och trohet. Även om denna tradition inte är lika vanlig idag, kan det fortfarande vara roligt att inkludera en blå detalj i din outfit som en hyllning till traditionen.

Visste du också att om brudens mamma bär rött på bröllopet betyder det att hon godkänner och välsignar bröllopet? Och om modern bär svart på bröllopet betyder det att hon inte erkänner och inte önskar äktenskapet.


Slutliga kommentarer

Att hitta den perfekta outfiten för ett bröllop kan vara utmanande, men om du följer dessa tips kommer du säkert att hitta rätt kläder för tillfället. Se till att undersöka klädkoden och ta hänsyn till årstiden när du väljer din outfit. Och kom ihåg, det viktigaste är att ha kul och njuta av festen tillsammans med brudparet och resten av gästerna!

Om du fortfarande behöver mer inspiration eller hjälp med att hitta den perfekta bröllopsoutfiten, tveka inte att kontakta vårt team för personlig styling och rådgivning. Vi hjälper dig att hitta den perfekta klänningen eller kostymen som kommer att göra dig till den bäst klädda gästen på bröllopet.

Kram,
Tjejerna från Astrid Frank