Den stora galaguiden

Den stora galaguiden
Vi ger dig en hjälpande hand med galakläder

Gala är en festlig händelse där man gärna vill klä upp sig lite extra. Som kvinna kan det vara svårt att veta vad man ska ha på sig, särskilt om man aldrig har varit på en gala tidigare. I det här blogginlägget kommer vi att guida dig genom dresscode, skor och stil för en gymnasiegala.


Vad ska man ha på sig till gala?


Gala är vanligtvis en formell händelse, så det är en bra idé att klä sig i en klänning eller kjol och blus. Klänningen eller kjolen ska helst nå ned till anklarna, men det kan också vara en något kortare cocktailklänning. Det viktigaste är att man känner sig bekväm och elegant.

Kan man ha sneakers på sig till gala?

Nej, sneakers är vanligtvis inte lämpligt för en gala. Det är bättre att ha ett par vackra stilettos, platta skor eller sandaler som passar till din klänning eller kjol. Detta behöver dock inte följas om du inte känner dig bekväm i något av de första nämnda skorna. Om du föredrar att ha på dig ett par sneakers, ska du ta på dig dem. Det är din kväll och du ska titta tillbaka på den och inte bara minnas att du inte kände dig bekväm.


Vad är dresscoden för en gala?

Dresskoden för en gala betyder vanligtvis att man ska klä sig formellt och elegant. Det innebär att man ska undvika vardagskläder och istället ta på sig något festligare. Om man är osäker på vad som är lämpligt kan man alltid fråga arrangörerna eller sina vänner.


Kan man ha byxor på sig till en gala som kvinna?

Ja, det går bra att ha byxor på sig till en gala som kvinna. Ett par vackra byxor och en elegant blus kan se lika bra ut som en klänning.


Kan man ha en kort klänning på sig till gala?

Ja, man kan ha på sig en kort klänning till en gala, men den bör inte vara för kort. En cocktailklänning som når till knäna är ett bra val.


Vad betyder "black tie" för kvinnor?

"Black tie" dresscode för kvinnor betyder att man ska klä sig i en formell klänning. Klänningen bör helst vara lång, men en cocktailklänning kan också vara lämplig. Man kan bära smycken och eleganta skor för att fullända looken.


Vad gör man på en gala?


På en gymnasiegala kommer det vanligtvis finnas massor av musik, dans och roligt. Man kan förvänta sig att se elever i fina klänningar och smokingar och det kommer vanligtvis finnas mat och dryck. Och självklart är det nästan omöjligt att nämna "lanché" som är en dans med fart på, så ha på dig skor som du känner dig tillräckligt bekväm i för att dansa i.


Vilka skor har man på sig till en gala?

För en gala är det bäst att bära ett par skor som är både stilfulla och bekväma. Höga klackar kan vara vackra, men de kan också göra ont i fötterna. Sandaler och platta skor är också ett bra val.

På www.astridfrank.se har vi ett brett utbud av vackra klänningar och byxor som är perfekta för en gymnasiegala.

Vårt sortiment inkluderar eleganta klänningar i olika längder och färger som passar alla smaker och stilar. Våra klänningar har vackra detaljer och unika designer som kommer att få dig att sticka ut från mängden. Dessutom har vi också ett urval av byxor och blusar som kan skapa en elegant och formell look för en gala. Våra kläder är av hög kvalitet och designade med omtanke, så att du kan känna dig bekväm och självsäker medan du dansar natten lång.

På www.astridfrank.se erbjuder vi också ett antal olika skor som är perfekta för en gala. Vi har både stilettklackar och platta skor som är designade med både stil och komfort i åtanke. Våra skor är tillverkade av mjuka material och har en bra passform, så att du kan dansa och festa hela natten utan att behöva oroa dig för ömma fötter.


Slutligen finns det många olika stilar och möjligheter när det kommer till kläder för en gymnasiegala. Det viktigaste är att välja något som du känner dig bekväm i och som passar din personliga stil.

Kram,
Tjejerna från Astrid Frank