Guide till den perfekta galaklänningen

Mila klänning
Har du koll på galaoutfiten?
Letar du efter den perfekta klänningen till din gala? Är du inte helt säker på vilken dresscode som gäller för en sådan gala?
I detta inlägg kommer vi att gå igenom allt som hör till den perfekta gala-outfiten och göra dig redo för en oförglömlig gala.

Klänning till gala

Gallaklänningen är enligt den formella dresskoden en lång och elegant klänning, oftast i en vacker färg. De färger som ses mest på galor är rött, grönt, svart och blått. Men det går också bra att välja en lite kortare klänning (midi-klänning). Gallaklänningen måste se vacker ut för de många bilderna som ska tas, men samtidigt måste den också vara bekväm för en runda med lancier-dansen.
Här är några förslag på en vacker gallaklänning från vår webbshop.

Sko till gala

Till en vacker gallaklänning behövs också vackra skor. En bra matchning till en lång klänning är alltid stilettos. Ett säkert val är alltid en sko med en enklare och mer neutral färg. Kom dock ihåg att skorna måste vara bekväma att dansa i, till den traditionella lancier-dansen. Om stilettklackar och dans låter som en dålig matchning kan du alltid välja det säkra valet av sandaler eller sneakers.

Väska till gala

Det är en bra idé att ta med en liten väska för att förvara olika måsten som säkerligen kommer att användas under festen, som t.ex. smink, telefon, pengar osv. Ta inte med en för stor väska då detta kommer att ta fokus från din vackra klänning.

Smycken till gala

Den sista lilla men mycket viktiga touchen till din gala-outfit kommer att vara smyckena. Ett säkert val är alltid smycken i silver eller guld utan för många färger. Detta kommer att ge din look en mer stilren finish. Du bestämmer själv hur mycket fokus du vill lägga på dina smycken. Vi skulle rekommendera några små och eleganta smycken som pryder, men inte tar för mycket fokus från klänningen.
Några bra exempel kan vara dessa smycken från vår webbshop.
Vi har skapat en guide för galakvällen här, som du kan använda om du behöver inspiration för både outfit och no-gos för gymnasiegala.
Kram,
Tjejerna från Astrid Frank