Höstens måsten

Höstens måsten
Det kommer du att behöva till hösten.

Hösten kommer!


Hösten står för dörren och vi har redan haft några dagar av höstliknande väder som gör att vi vill krypa ner under filtarna med en god kopp te eller varm kakao; glöm inte att ha den rätta, mysiga höstoutfiten. Vi har tidigare tittat på vad som finns i höst, men nu ska vi titta närmare på vad som kan definieras som måsten.Den perfekta stickningen


Det råder ingen tvekan om att stickat (och stickat i allmänhet) kommer att synas i höst, och det finns inget bättre än känslan av ett bra stickat som håller dig varm. Även om du inte gör fel med en stickning kan du fundera på hur höstfärgerna kan komma in i bilden här; det är bl.a. de mer neutrala färgerna som svart, vit och beige får vi se, men det blir också mer färgspel i den mån att till exempel mörkgrönt, mörkblått och vinrött kommer att märkas.
Du kan därför fundera på om några av dessa färger skulle vara ett bra val för din stickning. Annars blir en randig sticka ett säkert val, då ränder blir starka på höstmodet.

Du kan se hela vår guide till stickade tröjor här.

 

Kraftiga stövlar


Vi har sett dem flera år i rad, och vi lyfter fram dem igen: Chunky boots är med! Generellt sett har modet på 90-talet gjort comeback, och punkstilens chunky skor är en underbar återkomst, som är perfekt för den blöta hösten. Det finns flera alternativ för att hitta en chunky sko som passar dina preferenser, oavsett om du letar efter höga eller ankelhöga boots, eller kanske ett par chunky loafers om du vill ha det extra snyggt. Dina chunky boots kan stylas med ett set jeans och stickat, eller så kan du skapa en supercool kontrast mellan det grova och det fina genom att matcha klänningen med din favoritklänning.

Du kan se vårt urval av boots, inklusive chunky boots, här.
Du kan även läsa vår guide till höststövlar här.

 

Jeans


Jeans (och denim i allmänhet) är stort igen, och i äkta 90-talsstil har just utsvängda jeans blivit ett måste i höstens garderob. Du behöver alltså inte oroa dig för tajta, obekväma jeans utan hellre vara glad att du ska satsa på mysigare, lösa jeans.Eftersom matchande toppar och underdelar är stort även i höst kan du med fördel matcha dina jeans med en matchande jeansjacka eller en jeansskjorta.


Kostym


Vi lämnade 1800-talet för länge sedan, så kvinnor kan bära byxor och kostymer nu också, och det är precis vad som kommer att hända i höst. Flera av de stora modehusen pekar ut kostymer som en trend för hösten och det kan vi förstå. Ingenting osar kraft som en snygg kostym, och det finns även många olika kostymer, så du kan smart välja en som passar din egen smak. Oavsett om det är randigt, svart eller färgat, med en oversized kavaj eller vad du föredrar, kostymer är så pass in, och om du inte redan har en så är det bättre att du skaffar en.

Våra blazers och kostymbyxor hittar du här.
Du kan också läsa mer om hur du stylar din kavaj eller dyka in i vår guide till kostymer för kvinnor.

 

Matchande set


Nu har vi pratat om att 90-talsmodet är tillbaka, men här pratar vi inte om de matchande campingdräkterna som mamma och pappa sprang runt i, men ändå är matchande toppar och underdelar i stil. Med några av våra produkter kan du se att vi rekommenderar matchande toppar eller underdelar, för vi har haft en god smak: matchande färger och även matchande material och mönster är stort i höst. Så när du letar efter toppar och underdelar, överväg att skaffa det matchande paret så att du kan hålla dig vass i höst. Se alla våra vackra set här.

Vill du läsa mer om höstens trender och få idéer till höstens aktiviteter? Skynda då in och läs vår stora höstguide.

Kram,
Tjejerna från Astrid Frank