Höstens trend: Stickade tröjor

Höstens trend: Stickade tröjor
Stickade tröjor som höstens trend

Stickade tröjor som hösttrend


Hösten närmar sig, lövens färger skiftar och vårgarderoben måste ut, bl.a. de stickade tröjorna. Vi ska titta närmare på höstens trend som stickat kommer att bli, bl.a. vad du kan leta efter i en bra stickat, men också hur du kan styla dina stickade plagg så att du ser helt och aldeles formidabel ut för höstnöjet.


Stickat - Mysigt och varmt


Sticktrender under de lite svalare månaderna är inget nytt, så man kan vara frestad att fråga: Varför? Varför återvänder stickning som vår höstfavorit? Vad kan den stickade tröjan göra som är så speciellt? För oss är det självklart; Oavsett om det är en hemstickad eller köpt stickad tröja så är en så bra stickad tröja lika med mys! Kanske är det känslan av fibrerna i stickningen, kanske är det värmen, men en sak är säker: Vi kan inte få nog!


Mer iögonfallande utseende


Men hur ska din stickade tröja se ut i höst? I höst går det allmänna modet för tröjor i en mer slående riktning, och vi kan förvänta oss att det är samma sak med den stickade tröjan. Den randiga stickningen blir en klassiker, men den här säsongen blir det ännu vildare! Det blir mer experimentella mönster och vildare tryck, som gör att du kan anpassa höstens trend till din alldeles egna stil.


Färgen på din stickning


Som du kan se i vår stora guide för hösten är de mer neutrala färgerna som svart, vit och beige några som vi kommer att se mycket av, men i takt med den mer iögonfallande looken blir det också mer pang för färgerna i höst. Vi ser t.ex. mörkgrönt och blått samt vinrött som framträdande färger, men även pastellfärger kommer att synas i höst. Därför kan vi särskilt förvänta oss att se dessa färger pryda våra stickade tröjor.

Style din stickade tröja


I höst kan du i vår guide till hösten också se vad mer som kommer att trenda i höst, och en av dessa saker är denim. Därför blir det självklart att styla din stickade tröja med ett par lösa jeans om du vill uppnå en avslappnad look. Är det mer formellt kan du med fördel bära din stickade tröja över en skjorta med ett par dressbyxor.


Andra stickningen


Gillar du att sticka, men ser du bortom den traditionella stickade tröjan? I så fall kan du välja en stickad klänning som kan stylas med ett par chunky boots för en rå look, eller så kan du överväga att bära en stickad väst över en T-shirt eller skjorta.


Vill du läsa mer om stickat, inklusive stickning på sommaren och hantering av stickat, kan du läsa vårt blogginlägg "Allt om stickat".

Kram,
Tjejerna från Astrid Frank