Inspiration till den stora dagen - konfirmand och gäst

konfirmationsklänning
Konfirmationstiden närmar sig – är du redo?

Så här klär du dig på rätt sätt inför konfirmationen

Konfirmation är en av de största händelserna på året, liksom i livet. Här firar man övergången från barn till vuxen. En tid fylld av förberedelser, inbjudningar som ska skickas ut och viktigast av allt - att hitta den perfekta outfiten till den stora dagen.
I detta inlägg hittar du bra råd och inspiration om vad du kan ha på dig på den stora dagen - som konfirmand eller gäst på konfirmationen.

Dresscode

Det finns en uppsjö av möjligheter för outfits till själva konfirmationen. Tider och traditioner har förändrats. De senaste åren har det varit en tendens att byta ut den traditionella vita klänningen mot en annan klänning eller till och med en kostym. Du ska självklart följa din egen stil, men du kan alltid "dressa" upp dig. Utöver det är det viktigt att det är något du känner dig bekväm i, du ska trots allt ha det på hela dagen.
Klicka här och se vårt fina utbud av klänningar.

Makeup & Hår

Här är det fritt fram igen. Vårt go-to på kontoret är antingen lockigt hår eller sleek i alla former. Du kan sätta upp håret i en fin hästsvans med lockar nedtill eller en fin knut. Därtill en naturlig och lätt makeup. Vi rekommenderar att du övar några dagar i förväg så att det sitter perfekt på den stora dagen.

Accessories

Med tillbehör i form av smycken kan du lyfta upp vilken outfit som helst. Om det ska vara guld eller silver är helt upp till dig. Örhängen, halsband och armband är ett måste för dagen. Vår rekommendation är att hålla det enkelt och ha en tydlig linje.

Blå måndag

Förutom den stora dagen ska man också komma ihåg Blå måndag. Det är den avslutande dagen på hela konfirmationstiden. Här umgås man med hela klassen och delar med sig av sin stora dag. Ofta är det vanligt att klassen samlas och åker in till storstaden och shoppar hela dagen. Därför behöver inte din outfit vara lika fin som på själva konfirmationsdagen. Men här handlar det mer om att vara bekväm och ha det trevligt hela dagen.

Som gäst

Som grundregel ska din klädsel vara snygg och anständig. Ditt outfit ska självklart inte överglänsa konfirmandens. Vi rekommenderar mellanlånga klänningar eller en uppsättning med en snygg topp, byxor och eventuellt en cool kavaj över. Här kan man också röra sig lite utanför sin comfort zone och experimentera lite med färger och mönster. Dessutom kan du alltid styla din outfit med smycken eller en fin väska.

Klicka här för mer inspiration till din konfirmationsfest outfit.

Bra tips för dagen 

Kom ihåg att ta massor av bilder från morgon till kväll. Det är trevligt och roligt att kunna titta tillbaka på med sina närmaste. Man kan eventuellt hyra en photobooth och ta roliga bilder med sina gäster. Dessutom skulle det vara en bra idé med en gästbok. Då kan gästerna skriva roliga hälsningar och meddelanden som man alltid kan titta tillbaka på.

Underhållning: Gör en rolig insats under dagen, det kan vara en sång eller tävling mellan gästerna. Annars tänker vi säkert att en av dina familjemedlemmar har gjort en rolig insats till festen!

Vi hoppas att detta inlägg har gett dig massor av inspiration och guidat dig på vägen för att ha en helt fantastisk dag tillsammans med dina närmaste.

Vi önskar dig en underbar dag och mycket nöje med allt.

Kram,
Tjejerna från Astrid Frank