Kostymer för kvinnor

Kostymer för kvinnor
Allt du behöver veta om kostymer för kvinnor

Den ultimata kostymguiden för att se skarp och stilfull ut

Kvinnor kan använda kostymer vid en rad olika tillfällen, både formella och mer avslappnade. Här är 3 tillfällen där kvinnor kan bära kostym:

Arbetsrelaterade evenemang

Som tidigare nämnts är kostym oftast det optimala valet för arbetsrelaterade och professionella evenemang.
Hos Astrid Frank har vi ett stort utbud av kostymer och kavajer som ger dig den professionella look du är ute efter. Några av våra bästsäljare av kavajer är vår Esme- och Lala-kavaj med tillhörande byxor.

Festliga tillfällen

Oavsett om du ska på bröllop, bal eller födelsedagsfest kan kostymer också fungera som trendig och sofistikerad klädsel för sociala tillställningar.
Oavsett om du vill kombinera kavajen med habit byxor eller en söt kjol kan du hitta snygga kostymsatser hos Astrid Frank.
Vårt Lydia-set finns i 3 snygga färger med tillhörande kjol eller shorts som underdel, och är det perfekta setet för sociala tillställningar.

Avslappnade tillfällen

Oavsett om det är en promenad med vänner eller en mysig dag med familjen kan kostymer också användas för mer avslappnade tillfällen. Byt ut kostymbyxorna mot lösa jeans och få en mer vardaglig look.

När kan man bära kostym?

Många är osäkra på när man kan använda kostym och till vilka tillfällen den är lämplig. Men en kostym är en av de mest mångsidiga och tidlösa klädesplaggen och oavsett om du är man eller kvinna kan en kostym tillföra en otrolig självförtroende och elegans.

Ofta är kostym det idealiska valet för professionella tillfällen, som en anställningsintervju, en viktig presentation eller ett möte. Här kan kostymen ge dig ett seriöst och professionellt intryck. Men idag används kostym också som vardagskläder av de flesta, så de kan också användas till en trevlig dag med vänner eller en tur till affären.

Vilka accessoarer kan man lägga till en kostym för att ge den en mer feminin touch?

Även om kostymen är känd för att vara ett klassiskt och maskulint klädesplagg, kan man fortfarande ge den en feminin touch genom att lägga till några accessoarer. Här är några idéer om hur man kan piffa upp sin kostym och ge den en mer feminin touch:

Smycken

Lägg till ett par statement-örhängen eller en halsband med en feminin hängsmycke till din kostym. Detta kommer inte bara att ge det en mer personlig touch, utan också mjuka upp det och ge det en mer feminin touch.

Skor

Istället för att välja de traditionella svarta pumpsen eller loafers, kan man välja skor i en mer feminin stil, som stilettos eller sandaler med höga klackar. Detta kommer att ge en illusion av längre och slankare ben och samtidigt ge kostymen en mer sofistikerad look.

Väskor

En väska är en oumbärlig accessoar för varje kvinna och kan också användas för att ge kostymen en feminin touch. En liten clutch i en färg som matchar kostymen kommer att ge en elegant och sofistikerad look, medan en större axelremsväska kan ge en mer avslappnad look.

Scarfs eller bandanas

En scarf eller bandana kan lägga till färg och mönster till kostymen och samtidigt ge en mer feminin touch. Välj en scarf eller bandana i en färg eller ett mönster som matchar kostymen, eller välj en kontrastfärg för att skapa en mer intressant look.

Bälten

Ett enkelt sätt att ge kostymen en feminin touch är att lägga till ett bälte i midjan. Detta kommer att framhäva den kvinnliga figuren och ge kostymen en mer feminin look.

Kom ihåg att de accessoarer du väljer ska spegla din personliga stil och passa till det tillfälle du ska använda kostymen för. Med dessa idéer kan du ge din kostym en mer feminin touch och samtidigt behålla den klassiska looken som gör kostymen så tidlös.

Var kan man köpa kostymer för kvinnor?

Som kvinna kan du köpa din nya kostym hos Astrid Frank här. Astrid Franks stilar är alltid uppdaterade, så du kan vara säker på att se snygg ut. Behöver du inspiration för att styla din kavaj? Då har vi skrivit en artikel som hjälper dig att lägga till kavajen till din outfit.

Kram,
Tjejerna från Astrid Frank