Kostymer för kvinnor

Kostymer för kvinnor
Lär dig mer om kostymer

Den stora trenden 2023


Vi har nämnt det flera gånger i samband med höstens mode, men nu när så gott som alla stora modehus är överens kan det inte sägas för ofta: Kostymer för kvinnor är den stora trenden här 2023, men faktiskt har denna trend varit populär sedan 1970-talet. Det är en tidlös klassiker som utstrålar elegans, och det finns få saker som kan slå att klä ut sig i kostym och visa att du är chefen. Det kan bara vara riktigt stärkande, samtidigt som det kan vara ganska bekvämt att bära, eftersom du kan gå med en typ av kostym som inte klänger sig fast i kroppen, om det är vad du vill, eftersom det finns massor av olika sorters kostymer.

Ny tolkning


Kostymer för kvinnor är som sagt en stor trend, men ingen ny trend. Sedan 1970-talet har kostymen fått mycket fäste, men som de flesta klassiker finns det också nya tolkningar som hjälper till att hålla lågorna vid liv. Speciellt för år 2023 har det lekts mycket med färgerna på kostymerna, så vi ser mer och mer än de klassiska svarta kostymerna som de flesta av oss kanske förknippar med en typisk kostym. Dessutom kommer vi se fler textilier komma till användning, samtidigt som vi också kan förvänta oss olika mönster att piffa upp kostymerna med. Detaljerna kommer verkligen att bli bortskämda i år.

Mångsidiga kläder


En bra kvalitet som dräkten har är dess mångsidighet. Du kommer att kunna använda en kombination av kostymbyxor och kavaj i många sammanhang, då en kostym kan kläs upp eller ner genom val av topp, skor och accessoarer.
Så det finns nästan inget evenemang som du inte kan använda en kostym till. En tid då kostymen blir ett naturligt val är situationer där du vill utstråla allvar och professionalism, det är till exempel en anställningsintervju, ett möte eller en vanlig dag på jobbet. Det är i alla fall inte ovanligt att en kostym bärs på jobbet hos oss.
Dessutom kan du klä upp kostymen genom att ta på dig ett par stiletter och ha på dig kostymen när du ska ut på stan eller på fest. Kostymen fungerar även utmärkt till middagsbjudningar med vänner, men kostymen kan även användas till helt avslappnade tillställningar. Vid behov kan kostymbyxorna bytas ut mot ett par jeans.

Klä din kostym upp och ner


När man börjar nämna kostymer kommer vissa alltid darra lite av rädsla för att det ska bli för klassiskt eller för... vågar vi säga det? Maskulin. Kostymen skapades ursprungligen även för män, men redan på 1930-talet tog kvinnorna till sig kavajen, som då givetvis matchades med en kjol, men sedan följde byxorna efter, och numera är kostymen lika naturlig för kvinnor som för män. Det finns dock fortfarande goda råd för dem som är rädda för att det ska bli för maskulint, eftersom kostymer kan anpassas och kläs upp och ner som vilken annan uppsättning som helst. Stilettos kan som sagt både klä upp sig för finare tillställningar, samt sätta en feminin touch till din outfit. Du har dock även andra alternativ för att göra ditt uttryck mer feminint när du bär kostym, och detta går igenom dina accessoarer. Rätt smycke, halsduk, eventuellt slips eller midjebälte kan göra underverk, och annars kan du fundera på en oversized kavaj som sätter en feminin touch eller så kan du gå bort från de klassiska svarta kostymerna och välja en färgad variant.

Vi hoppas att du har blivit lite smartare på kostymer och annars kan du läsa mer i vårt blogginlägg om Damkostymer.

Kram,
Tjejerna från Astrid Frank