Lär dig hur du stylar din blazer för alla tillfällen

Blazer för damer
En touch av elegans och stil

Blazer för damer: Det perfekta tillägget till varje garderob

Den tidlösa blazern är en klassisk jacka som har blivit populär och en praktisk tillägg till många kvinnors garderob. Den tidlösa och klassiska blazern kan användas till många olika tillfällen och i detta blogginlägg kommer vi närmare in på blazern för kvinnor och hur den kan stylas.

Vad är en blazer?

En blazer är en jacka som vanligtvis är tillverkad av lättviktigt tyg och är designad för att sitta tätt på kroppen. Ofta finns det 2-3 knappar placerade fram på den nedre delen av blazern och en revärkrage eller en mer formell spetskrage. Under många år har blazern varit en stor del av herrarnas garderob, och det var först på 1920-talet som kvinnor började bära blazrar till praktiska tillfällen.

Vad är skillnaden mellan en blazer och en kostymjacka?

Det har ofta funnits stor tvivel om skillnaden mellan en blazer och en kostymjacka, men finns det verkligen stor skillnad på dessa två jackor? Skillnaden på jackorna är minimal, men jackorna skiljer sig åt i stil och funktion. Kostymjackan skiljer sig från blazern genom att den vanligtvis är tillverkad av grövre tyger som tweed eller flanell, till skillnad från blazern som är tillverkad av lättare material som linne, ull eller bomull.
Blazrar är mer traditionella och används ofta till formella tillfällen, medan kostymjackor är mer mångsidiga och kan användas till avslappnade tillställningar. Oavsett valet av jackor kommer båda att ge dig en sofistikerad och stilfull look.

Vad har damer under en blazer?

När det gäller att styla en blazer är det viktigt att överväga vad man ska ha under. Det beror självklart på tillfället och ens personliga stil, men det finns flera möjligheter att skapa en snygg och stilfull look.
En av de mest populära sätten att styla en blazer är genom att ha en enkel blus eller skjorta under. Det kan vara en vit skjorta, en randig blus eller en färgglad skjorta, beroende på ens personliga stil och tillfället.
Man kan också välja att ha en topp eller en T-shirt under blazern. Detta kan ge en mer avslappnad och ledig look, men fortfarande vara stilfullt om man väljer en topp med en snygg passform och en färg eller mönster som passar till blazern.
Om man vill lägga till lite extra glamour till sin look kan man också välja att ha en sidenklänning eller en topp med spets under blazern. Detta kan ge en sofistikerad och feminin look som är perfekt för en kväll i stan eller en speciell tillställning.
Sammanfattningsvis finns det många möjligheter för vad man kan ha under en blazer och det är viktigt att välja något som passar ens stil och tillfället. En blazer kan stylas på oändligt många sätt och är en fantastisk tillägg till varje kvinnas garderob.

Blazerns otaliga kombinationsmöjligheter

Som du kanske redan anar finns det en mängd olika kombinationsmöjligheter för blazern. Blazern är så mångsidig att den kan kombineras med byxor, kjolar, klänningar och mycket mer. Om du gillar oversize-kläder kan en oversized-blazer också vara ett bra alternativ. Hos Astrid Frank kan du hitta fina blazerset med massor av möjligheter till underdelen. Vi har skräddarsytt fina stilar av blazerset för dig, och utbudet är stort. Oavsett om du letar efter en blazer med matchande kostymbyxor, shorts eller kjol så kommer du inte bli besviken över vårt utbud. Dessutom kan blazersetet kombineras med fina smycken och accessoarer för att fullända den slutgiltiga looken.

3 tips för att styla din blazer


För formella tillfällen kan du bära en klänning eller kjol under blazern och skapa en sofistikerad och feminin stil. Lägg till ett bälte runt midjan för att framhäva din figur.

För att göra looken mer feminin kan du byta ut jackan och byxorna mot en blazerkjol, här kan du också välja att lägga till ett bälte, men det kan också undvikas. Styla din blazer-outfit med ett par högklackade skor för att ge en polerad och sofistikerad look.

Sammanfattningsvis är blazern en klassisk och mångsidig jacka som passar alla garderober. Den kan användas för både formella och avslappnade tillfällen, och kan kombineras på många olika sätt. Ofta är blazern en bra investering i varje kvinnas garderob och är en jacka som aldrig går ur mode.

Ska du på en lite mer formell tillställning? Då kan du gå all-in med en kostym. Du kan också läsa vår guide om hur kvinnor kan bära en kostym.

 

Kram,
Tjejerna från Astrid Frank