Så stylar du dina stickade plagg för vintern

stickningen
Styla stickat för vintern

Hitta stickningen – och styla den rätt


Nu när hösten är på ingång och vintern närmar sig med stormsteg är det dags att gräva fram alla stickade tröjor, stickade klänningar, stickade koftor – ja, ALLT stickat – ur lagret. Det som är bra med stickat är att det går att klä upp och ner på en mängd olika sätt, men ändå finns det några hänsyn du måste ta hänsyn till när du drar på dig stickat. Vi leder dig igenom några av dessa överväganden för att sluta ge dig tre fantastiska outfits.

Den randiga stickningen - möjligheter och begränsningar


Den är legendarisk och är definitivt ett måste i allas examensgarderob: Den randiga stickningen kan göra SÅ mycket! Den kan lägga till stil och elegans samtidigt som den ger en bekväm look, men kan den kombineras med allt? Fysiskt är det nog möjligt, men det betyder inte att man borde. När du drar i den randiga stickningen finns det vissa begränsningar i förhållande till den botten du väljer. Här kan t.ex. hävda att med en randig sticka som topp kommer en randig nederdel, till exempel i form av stiftrandiga byxor, inte att göra något bra för utseendet – inte heller rutiga underdelar. Detta beror på att ett sådant liknande mönster kommer att klinga med varandra, och detta skapar förvirring om vad som ska vara i fokus.
Den här säsongen kommer vi även att förvänta oss mer experimentella stickade plagg med mönster, tryck och olika material och i samband med experimentstickan kommer en botten som är enhetlig i sitt uttryck att föredra, eftersom stickat då får det utrymme det förtjänar. och det kan tala för sig självt.

Stickade klänningar


Usch, det finns inget bättre än att slå in dig i en stickad klänning som värmer dig från topp till tå. Grejen med stickade klänningar är att de kan bli väldigt mysiga och "riktiga" att se på, vilket inte alls är ett problem, men det lämnar utrymme för motspel. För att ta looken i ett mer rått håll kan du överväga att bära ett par chunky boots, som kommer att skapa lite kontrast till det mycket fina och välordnade uttrycket. Samtidigt kan ett statement-halsband hjälpa till att ge lite lek och personlighet till looken.

Svart med svart


Är det galet eller briljant? Hmmm, kan det vara både och? För det råder ingen tvekan om att en svart stickad tröja med ett par svarta byxor är en klassisk look som man inte kan gå fel med, men den kan också ha effekten att hela looken smälter in i sig själv, och ingenting sticker ut riktigt. Dessutom är det värt att tänka på att den här säsongen kräver färg i livet och du kan därför fundera på att styla dina svarta stickade plagg med ett par blå jeans eller några grå cargobyxor.

Den mer färgglada stickade tröjan


Med vitt är det en annan sak med de svarta byxorna. Precis som med svart/svart skapas fortfarande en klassisk look som håller max och är det en vit sticka med svarta ränder skulle ett par svarta byxor ge en känsla av sammanhållning till looken. I allmänhet kan vita stickade tröjor snyggt stylas med svarta byxor, men det är också speciellt med de vita stickade tröjorna som du kan bära färgglada underdelar, så håll inte tillbaka i dessa kombinationer.
Eftersom färger är efterfrågade denna säsong kan du kombinera en färgad sticka med en färgad botten, men om du har en sticka i en speciell färg och du vill framhäva färgen kan du bära en underdel med en neutral färg som svart, vit eller grå för att färgen ska få mer spelrum.

Avslappnad, men ändå snygg


En av de saker som stickat verkligen kan är att kombinera det bekväma med det snygga, där vi har satt ihop tre olika looker som var och en leker med färger, tygtyper och olika utstrålningar.
Den första looken vi ville sätta ihop var att bestå av vår Freya stickade tröja i beige, som har en mysig och elegant look över sig. Vi skulle kombinera detta med våra blå Frederikke-jeans för att skapa en mer avslappnad look som ändå är någorlunda bekväm på grund av den lätta vidden i benen, medan denim är stort för tillfället och fortfarande bidrar till en stilren look. Att benen har lite vidd över sig skapar stora möjligheter att dra i hälarna. Här skulle vi välja våra Millie-stilettos i svart, då de tillför glamour till looken, samtidigt som de är relativt neutrala i uttrycket och därmed smälter in bra med den avslappnade stilen i resten av outfiten. Men du kanske inte är typen som alls drar på dig jeans, cargobyxor eller någon annan typ av byxor? Då har vi också satt ihop något för dig. För vi har en randig stickad tröja i en riktigt fin färg, nämligen vår Lucianna stickad tröja i marinblå som sätter lite färg på looken. Den är dock fortfarande relativt mörk i färgen, varför vi skulle rekommendera att kombinera denna skjorta med vår Lina kjol i vitt. Det blir ett fint spel mellan de vita ränderna i skjortan och den vita kjolen, medan längden och materialet på kjolen kommer att fungera bra under de kallare vintermånaderna. Återigen kommer klackar att fungera ganska bra med looken, eventuellt i kombination med ett par långa stövlar som kommer att passa bra till kjolen. Därför skulle vi rekommendera att avrunda looken med våra Clover boots i svart, då de kommer att tillföra en viss rå elegans till setet. Vårt sista set tar sig an den grymt mysiga, mjuka och bara underbart snygga Amari stickade tröjan i mörkbrunt, som trots den mörkbruna nyansen är tillräckligt ljus för att lysa upp en mörk botten. Du kan därför överväga ett par svarta byxor eller eventuellt kombinera den med vår Zaria-kjol i svart, då den med sin silkeslena look kommer att kunna lyfta den stickade tröjan till helt andra nivåer av elegans. För en chic look kan du bära våra Carolina Cowboy Boots i svart till setet, som har visat sig vara mycket populära under höst- och vintersäsongen.


Vi hoppas att du har blivit mer säker på hur du kan styla stickat till vintern.

Kram,
Tjejerna från Astrid Frank