Stövelguide för hösten 2023

Stövelguide för hösten 2023
Gå mot hösten med stil

Bra och rejäla skor


När hösten kommer brukar lite mer utmanande väder göra detsamma. Av samma anledning är det viktigt att du har några schyssta stövlar att möta de kalla, blöta månaderna i. En sak är dock att dina höstskor ska kunna ta dig väl genom väderförhållandena, men det ska också vara snyggt och det är därför vi nu tar dig igenom en guide till vad som är på modet inom stövlar den här säsongen.

 

Högt skaft


Den mest uppenbara trenden i år är långa stövlar, och vi pratar inte om början av vaden, nej, nej, vi kommer att se separata knähöga stövlar under hösten 2023, även stövlar över knäet kommer att håna. Det här är verkligen dags att experimentera med höjden på stövelskaftet, för vi kommer att se många olika längder som rör sig ovanför anklarna, så du kommer att kunna välja en längd som passar dig och din stil. Du kommer också att kunna matcha de högklackade stövlarna till din stil eftersom de kommer i alla möjliga stilar; festliga boots med glitter, glans och höga klackar för fest samt mer vardagsboots med tjock sula och komfort. Den här hösten kommer även att kunna testas lite annorlunda i passformen, då tajta stövlar som kramar om benet samt slarvigare stövlar som sitter lösare, båda visar sig vara älsklingar i höst.

Chunky sula och kattklackar


Ett evigt bekymmer med stövlar för många är om en högklackad klack måste bäras innan det är på modet, men det är inte alls en nödvändighet. Faktum är att vi kommer att se flera olika klackar den här säsongen, chunky sulor, kitten klackar och kilklackar bland annat, där de chunky sulorna och kitten klackarna utan tvekan kommer att vara de som dominerar. Här är de chunky klackarna bredare och grövre i sulan än den traditionella skon, så de hjälper till att ge en rå look. Kattklackar är en kort stilettklack med en lätt kurva baktill, och de hjälper till att ge en elegant look i stilettklackar utan att behöva röra sig ut i de höga, obekväma stiletter vi vanligtvis tänker på när höga klackar nämns. Med så många olika sulor för att dominera stövelns karaktär går det att hitta en snygg, moderiktig stövel för de flesta däremellan.

Jordfärger och svart vs. glam och glitter


Tillkännagivandet av årets färger för stövlar kunde inte vara mer i öst och väst, så det kommer att finnas något för olika stilar. Dels kommer vi att få se en hel del stövlar i neutrala jordfärger och svart, som såklart passar ganska bra till vardags eller den obligatoriska turen i skogen. Det här är färger som tål lite olika väderförhållanden, men som också alltid kommer att fungera som stensolida fashionabla val som är lätta att styla med din höstfavoritoutfit. Samtidigt ser vi också att kängorna kommer i många olika färger med mycket glam och inte minst glitter i långa sträckor. Men vad kan också hjälpa till att göra en regnig och stormig höst festlig som mycket glitter i stövlarna? Det blir i alla fall självklart för festerna under hösten, men beroende på din personliga stil kan de givetvis användas vid flera tillfällen.
Vi kommer även att se många olika material utgöra höstkängorna i år, men tungviktarna kommer utan tvekan att vara läder och mocka.

 

Skor?


Det kommer alltid att finnas några kvar när vi pratar om stövlar, för tänk om du inte gillar stövlar alls? Tänk om du gillar helt vanliga skor? Oroa dig inte, här har vi även individuella tips på vad du kan leta efter, för här finns även några individuella hösttrender.
Här kommer speciellt platta skor i form av chunky flats vara något du kommer att kunna leta efter, för den råa, chunky looken har verkligen fått fäste och varit populär flera år i rad och inte utan anledning. Så du kanske inte är redo för ett par chunky boots, men du kan börja med ett par chunky flats.
Loafers har också fått stort genomslag i modevärlden och även de kommer att synas i stan i höst. Det är en riktigt snygg sko som går att matcha med det mesta och beroende på din personliga stil kommer de att passa till de flesta tillfällen.
Till sist vill vi lyfta fram brogues, som egentligen är inspirerade av herrskor, men som nu även börjar få fäste inom dammodet. Det finns en riktigt stilren sko som finns i många olika typer – vissa är formella i uttrycket och kan med fördel användas till festliga tillställningar, medan andra har en mer chunky sula som ger en mer vardaglig, rå look.

Vi hoppas att du lärt dig mer om vad vi kommer att se i stövlar i höst, och att du kanske också har lärt dig mer om vad du kan se dig själv bära i höst. Det finns inspiration att hämta genom att titta på våra stövlar här.

Kram,
Tjejerna från Astrid Frank