Vad har du på dig på ett bröllop?

shay klänning
Bröllopssäsongen är över oss - har du hittat din outfit än?
Ska du på en stor bröllopsfest och har svårt att hitta den perfekta outfiten att ha på dig? I detta inlägg har vi samlat massor av inspiration för dig som gäst.

Dresscode för bröllop

Som grundregel bör din klädsel vara snygg och anständig, men kan den bli för snygg?
Bröllop är en stor händelse och många "gamla" normer och traditioner följer med. Färgen vit är inte lämplig för gäster att bära. Det sägs att vitt är reserverat för bruden och bara henne. Dessutom svart, som anses vara "sorgens färg" och om man bär rött, enligt gammal tro, betyder det att man vill stjäla brudgummen.
Det finns mycket att ta hänsyn till, om inte annat är avtalat med brudparet.
Bröllop hålls året runt, men den största trenden är att det görs under sommaren. Därför rekommenderar vi att du tar fram en vacker sommarklänning. Vi har gjort en hel kollektion med bra exempel på klänningar för bröllopsfesten.

Makeup & Hår för bröllop

Du kan styla ditt hår på alla möjliga sätt. Lockigt eller uppsatt, det är helt upp till dig. Kom ihåg att det tas många bilder på en sådan stor dag, så håret måste vara perfekt stylat.

Skor för bröllop

Här kan du antingen ha ett par fina stilettklackar eller sandaler. Det ska vara både snyggt och praktiskt om du planerar att dansa hela natten.

Accessoarer för bröllop

Med accessoarer i form av smycken kan man piffa upp vilken outfit som helst. Om det ska vara guld eller silver är upp till dig. Örhängen, halsband och armband är ett måste för dagen. Vårt tips är att hålla det enkelt och ha en klar linje.
Go-to
Praktiska kläder om vädret skulle ändras (t.ex. en kofta).
Skor eller stilettklackar som du kan gå i hela dagen.
Snygg makeup och vackert hår.
No-go
Använd inte färgerna vit, svart och röd. Inte "övergläns" bruden, det är naturligtvis hennes stora dag.
Bär inte avslappnad klädsel, som till exempel träningskläder, det sänder fel signal.
Har du inte varit på bröllop tidigare? Och är du osäker på vad du ska ha på dig eller känner du inte till många av de roliga traditionerna som hör till ett bröllop? Läs vår stora bröllopsguide.
Kram,
Tjejerna från Astrid Frank