Hållbarhet

Vi stöttar den danska Plast Nej Tack ('Plastik Nej Tak')

Hos Astrid Frank försöker vi reducera användandet av plast och använda återanvändbara material som i större utsträckning skonar vår miljö. Du kan därför klicka hem dina varor med bra samvete. Läs mer om 'Plastik Nej Tak' här.

Plastik Nej Tak

Vi stöttar den danska Miljövänlig Förpackning ('Miljøvenlig Pakning')

Vi använder uteslutande 100% återanvändbar plast när vi skickar ditt paket. Läs mer om 'Miljøvenlig Pakning' här.

Miljøvenlig Pakning

Andrasortering

I Aalborg har vi skapat en avdelning där man kan köpa alla våra varor som markerats som andrasortering. Idag blir allt för många kläder skickade till förbränning som blandat avfall och detta har varken konsumenterna eller miljön nytta av. Oftast har dessa kläder bara ett litet fel som att de behöver en snabbtvätt, saknar några stygn eller liknande

Följ med i vår Instagram-profil 2.sortering och se vilka varor som vi har inne just nu eller besök oss på vår adress. 

Kom ihåg att varorna bara kan köpas vid upphämtning i Aalborg och vi tar inte emot returer.

Mindre papper

Vi trycker och bifogar inte onödiga returetiketter och orderbekräftelser eftersom allt detta finns online och att vår erfarenhet säger att dessa papper bara hamnar i soporna ändå.

Returpolicy 

En av de största miljösynderna är våra returer som, utöver att vara tidskrävande, även medverkar till onödigt mycket transport och därmed utsläpp av CO2.

Vi har därför hos Astrid Frank gjort ett statement om att returer kostar 49 SEK på grund av detta. Vi uppmanar även våra kunder att tänka igenom sitt köp – kontakta oss gärna med frågor om storlekar, bilder av produkterna och kom gärna och prova varan fysiskt i vårt showroom i Aalborg.